facebook tracking
Karl

Karl

Tech Lead – Tech

Namn: Karl 

Roll: Tech Lead Avdelning: Tech

Berätta lite om din roll! Jag jobbar i ett av våra team som har ansvar gentemot återförsäljare. Vi bygger vår portal mot återförsäljarna och ser till att alla klick som sker på siten kommer med i beräkningarna. Siffrorna skickas sedan till ekonomiavdelningen som använder det till bl a fakturaunderlag. 

Hur började din resa på PriceRunner? Jag fick upp ögonen för PriceRunner då företaget jag tidigare var anställd på använde sig av tjänsten.

Det jag värderar personligen är att jag själv använder produkten jag säljer, för jag tror mycket på att man ska konsumera det man producerar för endast då kan man göra ett bra resultat. Så jag sökte hit och nu är jag här! Så det är jätteroligt, kanske mindre roligt för min förra arbetsgivare. 

Vad är det roligaste med att jobba som Backend-utvecklare? Som utvecklare har man ibland inte så mycket att säga till om, man sitter bara och bygger. Men så är inte fallet här, här har alla möjlighet att påverka. Fyra gånger om året så får vi möjlighet att utveckla precis vad vi vill, det spelar ingen roll om vi lyckas eller misslyckas. Kanske vill man sitta och lära sig något nytt. 

En gång implementerade jag en feature som jag verkligen ville ha och samma vecka så var den ute på vår site. Så det är väldigt kul att kunna påverka!

Hur ser en arbetsdag ut för dig? Just nu har vi en av våra megasprinter vilket innebär att vi vid exempelvis Black Friday planerar vad vi vill lansera tills dess. När en sådan cykel börjar sätter vi oss ned och diskuterar vad vi ska bygga och sätter upp gemensamma mål för teamet. 

När man är färdig med en uppgift så får en i teamet granska det man har gjort. På så sätt håller man hög kvalitet och minskar buggar. 

Vilken är din favorit av alla produktkategorier? Jag älskar spel och har alla mina prisnotifieringar på spel för PlayStation 4. Man blir lite arbetsskadad av att jobba här då man alltid vill göra en bra deal, man blir nästan lite snål! 

Vad är det bästa med PriceRunner? Man ska inte springa där bollen är utan där den kommer att vara, och det är det tänket vi har här. Vi vill vara där det händer och ständigt utvecklas. Jag hade nog aldrig börjat jobba här om allt var skrivet i sten. Vi är på en resa och driver PriceRunner framåt tillsammans.

Vi rekryterar ju konstant och letar efter nya coola människor som vill jobba med oss. Vill man bli delaktig i det vi gör och tror på vår idé så finns det plats! 

Vad gör du när du inte jobbar? Jag jobbar väldigt mycket för jag tycker att det är så himla kul! Men när jag inte jobbar så sitter jag hemma och programmerar eller umgås med sambon. Jobbet har aldrig känts som ett jobb för mig, så jag är väldigt lyckligt lottad. Ibland lär jag mig grejer utanför jobbet som gör att jag blir bättre på mitt yrke och kan bidra på fler sätt.

 

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på PriceRunner?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@pricerunner.com
  • Emmy Ryrstedt
  • Karl
  • Malin Ruhn-Gibeck
  • Philip Johannessen
  • Thomas
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor