facebook tracking

”Man ska inte springa där bollen är utan där den kommer att vara, och det är det tänket vi har här”

Karl, Backend-utvecklare

Namn: Karl
Roll: Backend-utvecklare
Avdelning: Tech

Berätta lite om din roll!
Jag jobbar i ett av våra team som har ansvar gentemot återförsäljare. Vi bygger vår portal mot återförsäljarna och ser till att alla klick som sker på siten kommer med i beräkningarna. Siffrorna skickas sedan till ekonomiavdelningen som använder det till bl a fakturaunderlag.
Hur började din resa på PriceRunner?
Jag fick upp ögonen för PriceRunner då företaget jag tidigare var anställd på använde sig av tjänsten.

Det jag värderar personligen är att jag själv använder produkten jag säljer, för jag tror mycket på att man ska konsumera det man producerar för endast då kan man göra ett bra resultat. Så jag sökte hit och nu är jag här! Så det är jätteroligt, kanske mindre roligt för min förra arbetsgivare.
Vad är det roligaste med att jobba som Backend-utvecklare?
Som utvecklare har man ibland inte så mycket att säga till om, man sitter bara och bygger. Men så är inte fallet här, här har alla möjlighet att påverka. Fyra gånger om året så får vi möjlighet att utveckla precis vad vi vill, det spelar ingen roll om vi lyckas eller misslyckas. Kanske vill man sitta och lära sig något nytt. 

 En gång implementerade jag en feature som jag verkligen ville ha och samma vecka så var den ute på vår site. Så det är väldigt kul att kunna påverka!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Just nu har vi en av våra megasprinter vilket innebär att vi vid exempelvis Black Friday planerar vad vi vill lansera tills dess. När en sådan cykel börjar sätter vi oss ned och diskuterar vad vi ska bygga och sätter upp gemensamma mål för teamet. 

När man är färdig med en uppgift så får en i teamet granska det man har gjort. På så sätt håller man hög kvalitet och minskar buggar. 

Vilken är din favorit av alla produktkategorier?
Jag älskar spel och har alla mina prisnotifieringar på spel för PlayStation 4. Man blir lite arbetsskadad av att jobba här då man alltid vill göra en bra deal, man blir nästan lite snål!
Vad är det bästa med PriceRunner?
Man ska inte springa där bollen är utan där den kommer att vara, och det är det tänket vi har här. Vi vill vara där det händer och ständigt utvecklas. Jag hade nog aldrig börjat jobba här om allt var skrivet i sten. Vi är på en resa och driver PriceRunner framåt tillsammans.

Vi rekryterar ju konstant och letar efter nya coola människor som vill jobba med oss. Vill man bli delaktig i det vi gör och tror på vår idé så finns det plats!

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag jobbar väldigt mycket för jag tycker att det är så himla kul! Men när jag inte jobbar så sitter jag hemma och programmerar eller umgås med sambon. Jobbet har aldrig känts som ett jobb för mig, så jag är väldigt lyckligt lottad. Ibland lär jag mig grejer utanför jobbet som gör att jag blir bättre på mitt yrke och kan bidra på fler sätt.

 

”Vi driver techutvecklingen som en startup samtidigt som vi är väldigt stabila och har ett känt varumärke”

Caroline, Produktägare

Namn: Caroline
Roll: Produktägare
Avdelning: Product

Berätta lite om vad din roll innebär!
Jag är Produktägare för Users-teamet, vi ansvarar för funktioner för våra användare. Min roll innebär ett tätt samarbete med produktchefen och andra intressenter för att samla in önskemål om vad vi ska utveckla och sedan skapa en prioriteringsordning för i vilken ordning vi bygger dessa. Sedan tar jag tillsammans med en UX-designer fram krav och skisser för det som ska utvecklas. Man kan säga att mitt arbete handlar om att lösa problem och få fram svar så att alla kan arbeta på och att vi tillsammans levererar användarnytta så effektivt som möjligt. 

Hur länge har du jobbat på PriceRunner och hur började din resa?
Jag började här i maj 2018. Tidigare har jag jobbat på Avanza Bank tillsammans med flera som är på PriceRunner idag faktiskt och de senaste åren som konsult. Det som är mest spännande med företaget är att vi driver techutvecklingen som en startup samtidigt som det är väldigt stabilt och har hög varumärkeskännedom.  

 Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag sitter inte stilla så mycket, det kommer alltid ganska mycket frågor som jag måste få fram svar på. Ibland är det möten men mycket handlar om att prata med rätt personer i korridoren eller vid varandas skrivbord. Jag måste ligga steget före, när utvecklarna behöver något nytt att börja jobba med så måste jag se till att det finns redo. Vi har också några externa partners som jag har avstämningar med och försöker få våra planer att synkas. 

Vad är det roligast med att jobba som Produktägare?
Man är spindeln i nätet och det är många bollar i luften, jag tycker om att det är högt tempo och att jag får styra min egen tid men samtidigt vara en del av teamet. Gör man ett bra jobb så märks det och många uppskattar det du gör. Jag drivs av att leverera så den här rollen passar mig.

Favoritproduktkategori?

Jag är ingen produktnörd, så det är inte helt självklart vilken kategori som är min favorit. Men jag måste nog säga elcyklar, jag köpte en lite ad-hoc när jag skulle börja jobba här, då var det väldigt bra att kunna jämföra olika modeller och priser inför köpet. Det är livets bästa köp! Jag får vara ute varje dag, röra på mig och kommer snabbt till jobbet så det är lyxigt. Men då behöver man ju bra kläder också, så nu håller jag på att kolla på det så jag kan cykla så långt in på hösten som möjligt. 

Vad är det bästa med att jobba på just Pricerunner?

Eftersom jag kommer från bankvärlden så är det skönt att det inte finns så mycket regler, det gör inte så mycket om allt inte är helt korrekt. Vi har fri affärsutvecklingshöjd och vi kan hitta på vad vi vill och testa det. Vi jobbar mycket med A/B-tester och i och med att vi har vi mycket trafik så ser vi resultat av våra mätningar snabbt och kan lära oss vad som fungerar och vad som inte gör det. Det en är spännande resa, vi vill bli den bästa prisjämförselsetjänsten och jag uppskattar att få chansen att bidra till att vi når dit. 

Vad gör du när du inte jobbar?

Då är jag helst ute i naturen och plockar svamp på hösten eller åker båt ute i skärgården på sommaren. När jag var ung spelade jag väldigt mycket fotboll, så nu när jag har två barn så är jag fotbollslagledare för min sons fotbollslag och har fått chans att återuppliva mitt intresse. Det är en annan typ av utmaning, testa sitt ledarskap genom att coacha barn istället för vuxna ute i arbetslivet.

”Här får man verkligen känslan av att alla är viktiga och har olika roller att spela i teamet”

Mikaela, Redovisningsassistent

Namn: Mikaela
Roll: Redovisningsassistent
Avdelning: Finance

Hur länge har du jobbat på PriceRunner?
Jag började här i slutet av augusti 2017.

Vad var det som fångade intresset?
Jag fick en jättebra bild utav företaget när jag var här på intervju för första gången. Jag tyckte Sofia på HR ingav en bra känsla av själva företagskulturen och de verkade värna om personalen vilket jag tycker är viktigt. PriceRunner hade blivit svenskägt igen, det skulle göras en nysatsning och jag kände att jag ville vara med på den resan. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag kommer in på morgonen, äter frukost och säger hej till mina kollegor. Sedan blir det att jag sitter och knappar en hel del siffror på datorn. Det ser relativt likadant ut varje dag, man har sina rutiner och deadlines som ska hållas.

Vad är det roligaste med att jobba som redovisningsassistent?
Jag tycker ju själva ekonomibiten är rolig i sig! Men sedan har vi ett så bra team, vi jobbar nära varandra och har ett bra samarbete. Det gör det såklart ännu bättre och roligare!

Vilken är din favorit av PriceRunners produktkategorier?

Oj, den var svår! Men det måste nog vara något inom hudvård. Jag köper det mesta online och hudvård kan vara det som förändras prismässigt och då vill jag veta att jag får den bästa dealen. 

Vad är det bästa med att jobba på PriceRunner?
Trots att företaget har växt mycket på så kort tid så tycker jag att det är en härlig stämning och bra sammanhållning på kontoret. Det finns tydliga mål om vart företaget ska och det känns som att alla har en tydlig roll att spela för att nå det målet. Sedan ska man självklart ha kul på vägen och det tycker jag att vi har! 

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är ganska aktiv i min handbollsförening, så jag spenderar en del tid i handbollshallen. Handbollen är min passion i livet, det är viktigt för mig att ha någonting utanför jobbet.

”Här jobbar man med smarta, ödmjuka människor som alla vill framåt”

Thomas, Kategorispecialist

Namn: Thomas
Roll: Kategorispecialist, Ljud och Bild
Avdelning: Operations

Hur startade din resa på Pricerunner?
Jag började jobba här 2016. Vad som fångade mitt intresse från första början var en väldigt lökig annons från en extern rekryteringsfirma där det stod ”Vill du jobba med ditt intresse?”. Man blir ju alltid lovad så mycket i annonser men jag tänkte ändå att jag ville kolla in det. Jag tycker hi-fi är väldigt roligt och gillar musik och film så jag hade det i åtanke när jag gick på intervjun.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Jag ansvarar för kategorin ljud och bild och bestämmer vilka filter, information och så vidare som ska synas inom de kategorierna. Vi styr vilka attribut och funktioner som varje produkt ska ha, så om en ny produkt släpps på marknaden med nya funktioner då kanske vi behöver addera fler filter till kategorin. Det handlar också om att veta vad användarna söker på så att vi kan optimera kategorin efter deras behov.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?
Jag brukar börja med att stämma av hur dagen ser ut med mina gruppledare i Indien. Sedan har jag olika kategorier som jag sitter och grottar ner mig i djupare och lär mig mer om. Jag kollar vilka specar som finns hos tillverkaren, vilka specar som återförsäljare och butiker använder och ger även själv relativ information till våra användare via filter och informationstexter.

Vad är det roligaste med att jobba som Kategorispecialist?
Jag har ett stort intresse för ljud och bild så det är nog att jag får gräva ner mig i det jag tycker är roligt. Jag tycker också om att jag får möjlighet att hjälpa mindre lokala butiker runt om i landet att synas bättre och våra användare att hitta vad de vill ha genom filter, texter och så vidare. 

Vilken är din favorit bland produktkategorierna?
Jag lyssnar på musik flera timmar per dag och tycker att hörlurar ger den bästa lyssnarupplevelsen. Men jag är väldigt svag för ett par riktigt bra och fina högtalare, det är den sista länken i kedjan som sätter ljudstandarden. Sedan händer det mycket inom mediaspelare och TV-apparater som också är spännande!

Vad är unikt med att jobba på just PriceRunner?
Det som är väldigt bra är att vi har otroligt högt i tak och en kreativ stämning där idéer uppmuntras. Här jobbar man med smarta, ödmjuka människor som alla vill framåt. Det bara bubblar av engagemang, det är härligt!

Vad gör du när du inte jobbar?
Då hänger jag med min familj! Det blir mycket bygga lego, läsa böcker och vara ute i naturen. Naturligtvis blir det musik och film också.

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor