facebook tracking

”Man ska inte springa där bollen är utan där den kommer att vara, och det är det tänket vi har här”

Karl, Backend-utvecklare

Namn: Karl
Roll: Techlead - Backend-utvecklare
Avdelning: Tech

Berätta lite om din roll!
Jag jobbar i ett av våra team som har ansvar gentemot återförsäljare. Vi bygger vår portal mot återförsäljarna och ser till att alla klick som sker på siten kommer med i beräkningarna. Siffrorna skickas sedan till ekonomiavdelningen som använder det till bl a fakturaunderlag.

Hur började din resa på PriceRunner?
Jag fick upp ögonen för PriceRunner då företaget jag tidigare var anställd på använde sig av tjänsten.

Det jag värderar personligen är att jag själv använder produkten jag säljer, för jag tror mycket på att man ska konsumera det man producerar för endast då kan man göra ett bra resultat. Så jag sökte hit och nu är jag här! Så det är jätteroligt, kanske mindre roligt för min förra arbetsgivare.

Vad är det roligaste med att jobba som Backend-utvecklare?
Som utvecklare har man ibland inte så mycket att säga till om, man sitter bara och bygger. Men så är inte fallet här, här har alla möjlighet att påverka. Fyra gånger om året så får vi möjlighet att utveckla precis vad vi vill, det spelar ingen roll om vi lyckas eller misslyckas. Kanske vill man sitta och lära sig något nytt. 

En gång implementerade jag en feature som jag verkligen ville ha och samma vecka så var den ute på vår site. Så det är väldigt kul att kunna påverka!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Just nu har vi en av våra megasprinter vilket innebär att vi vid exempelvis Black Friday planerar vad vi vill lansera tills dess. När en sådan cykel börjar sätter vi oss ned och diskuterar vad vi ska bygga och sätter upp gemensamma mål för teamet. 

När man är färdig med en uppgift så får en i teamet granska det man har gjort. På så sätt håller man hög kvalitet och minskar buggar. 

Vilken är din favorit av alla produktkategorier?
Jag älskar spel och har alla mina prisnotifieringar på spel för PlayStation 4. Man blir lite arbetsskadad av att jobba här då man alltid vill göra en bra deal, man blir nästan lite snål!

Vad är det bästa med PriceRunner?

Man ska inte springa där bollen är utan där den kommer att vara, och det är det tänket vi har här. Vi vill vara där det händer och ständigt utvecklas. Jag hade nog aldrig börjat jobba här om allt var skrivet i sten. Vi är på en resa och driver PriceRunner framåt tillsammans.

Vi rekryterar ju konstant och letar efter nya coola människor som vill jobba med oss. Vill man bli delaktig i det vi gör och tror på vår idé så finns det plats!

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag jobbar väldigt mycket för jag tycker att det är så himla kul! Men när jag inte jobbar så sitter jag hemma och programmerar eller umgås med sambon. Jobbet har aldrig känts som ett jobb för mig, så jag är väldigt lyckligt lottad. Ibland lär jag mig grejer utanför jobbet som gör att jag blir bättre på mitt yrke och kan bidra på fler sätt.

 

"Vi är up to date med senaste teknologierna & det uppmuntras att ha idéer och våga testa nya saker."

Emmy, Backend Developer

Namn: Emmy Ryrstedt
Roll: Software Engineer 
Avdelning: Tech 


Vad innebär din roll på PriceRunner? Min uppgift som back-end utvecklare är att se till att rätt data finns tillgänglig för vår front-end. Jag jobbar i ett av våra team som är ansvariga för det mesta som har med medlemmar att göra, som profilen, listor och prisbevakningar. Men vi ansvarar även för startsidan, produktlistningssidan, testsidan, och dem interna verktygen för att skapa komponenter på dessa. Så sammanfattningsvis har vi ett ganska brett ansvarsområde.

Hur kommer det sig att du började här? Jag fick ett väldigt bra intryck redan från början av dem på företaget som jag träffade under rekryteringsprocessen och hur dem beskrev arbetsklimatet och arbetet med att hålla både siten och personalen uppdaterade inom den senaste tekniken. Något som också var viktigt för mig var att jag skulle känna att det inte bara är ett jobb utan ett ställe där jag har vänner och där jag vill vara utanför arbetstiden också, vilket jag snabbt kände när jag var inbjuden på min första AW.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig? Varje morgon har vi avstämningsmöte med teamet för att gå igenom var vi ligger i dem olika projekten och vad som ska slutföras i veckan. Det ger en bra överblick och är ett bra tillfälle för att synka mellan back-end och front-end. När man har koll på vad dagens fokus är så är det bara att sätta igång och koda. Ofta sitter jag själv, men alla i teamet är alltid tillgängliga om vill diskutera en lösning eller behöver hjälp med något, och ibland kör vi även parprogrammering eller mobbprogrammering.

Vad är det bästa med ditt jobb på PriceRunner? 
På PriceRunner är vi ständigt up to date med dem senaste teknologierna och har ett klimat där det är enkelt att ställa frågor och diskutera lösningar, vilket göra att man hela tiden utvecklas och får testa nya grejer.

Största utmaningen?
Just nu är nog den största utmaningen att ansvarsområdet i vårt team är ganska brett, vilket gör det är mycket att hålla redan på och svårt att känna att man har bra koll på allt. Men det är också av den anledningen som jag gillar mitt jobb och mitt team, för att det är väldigt varierat och jag känner att jag utvecklas hela tiden.

Varför tycker du det är roligt att jobba hos oss?
Det är kul att få vara på ett ställe som snabbt växer och där det känns som att vi alla är ett lag som är motiverade och vill utvecklas och göra vår site bättre. Det uppmuntras alltid om man har idéer och det finns ofta möjlighet att ändra eller testa något nytt.

Vad känner du mest stolthet för i ditt arbete?
Jag känner mig stolt över att jobba med något som nästan alla har nytta av. Något som adderar värde både för mina vänner, min familj, och också för mig personligen.

Hur skulle du beskriva vår företagskultur?
Öppen, platt, skämtsam, hjälpsam, prestigelös, kunnig. Det är helt enkelt en väldigt bra miljö på företaget.

Utanför jobbet, vad gör du då?
Jag är väldigt social och umgås mycket med mina vänner. Mina största intressen är sport och min absoluta favoritsport är kitesurfing. Så om det är blåsigt ställs alla mina andra planer in så att jag kan åka och kitesurfa.

"Kulturen är otroligt härlig här och att kunna kombinera det med en fantastisk produkt man verkligen är stolt över är otroligt kul!"

Philip, Head of Branding & Social

Namn: Philip Johannessen
Roll: Head of Branding & Social  
Avdelning: Growth

Vad innebär din roll på PriceRunner
Jag leder det team som ansvarar för vår brand marketing, email och sociala medier. Vårt jobb är att ge de som valt att följa oss bra dagligt innehåll i våra olika kanaler, samt genomföra breda marknadskampanjer för att visa folk hur självklart det är att man jämföra innan man handlar.

Hur kommer det sig att du började här?
PriceRunner är inne på en riktigt häftig resa där man i princip byggt om hela bolaget från grunden de senaste åren och den resan ville jag vara en del av. Jag märkte redan första kontakten att kulturen dessutom är otroligt härlig här och att kunna kombinera det med en fantastisk produkt man verkligen är stolt över är otroligt kul.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?  Just nu är det fullt fokus på ”shopping season” som är vår högsäsong och inte minst på Black Friday och all kommunikation kring det. Samtidigt ska teamet växa så jag jagar nya talanger med ljus och lykta!

Vad är det bästa med ditt jobb på PriceRunner? 
Att det är så otroligt kul att gå till jobbet när hela bolaget jobbar åt samma håll och verkligen tror på det vi gör – att skapa världens mest älskade shoppingjämförelsetjänst!

Största utmaningen?
Det händer så mycket att det gäller att vara på tårna! Men det är ju mer en fördel än en utmaning.

Vad känner du mest stolthet för i ditt arbete?
Produkten! Den känns så självklar att använda att jag tycker det är obegripligt att det finns människor som inte gör det. Men det motiverar mig bara ännu mer att sprida budskapet!

Hur skulle du beskriva vår företagskultur?
”Casually professional” – alla är grymt duktiga på det dom gör men man märker inte av hur grymt duktiga de är innan leveransen kommer. Det är mycket verkstad och lite snack med andra ord – men alltid med hjärta.

Utanför jobbet, vad gör du då? Umgås med familj och vänner, äter god mat och kör min motorcykel så ofta jag hinner. 

”Här får man verkligen känslan av att alla är viktiga och har olika roller att spela i teamet”

Mikaela, Redovisningsassistent

Namn: Mikaela
Roll: Redovisningsassistent
Avdelning: Finance

Hur länge har du jobbat på PriceRunner?
Jag började här i slutet av augusti 2017.

Vad var det som fångade intresset?
Jag fick en jättebra bild utav företaget när jag var här på intervju för första gången. Jag tyckte Sofia på HR ingav en bra känsla av själva företagskulturen och de verkade värna om personalen vilket jag tycker är viktigt. PriceRunner hade blivit svenskägt igen, det skulle göras en nysatsning och jag kände att jag ville vara med på den resan. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag kommer in på morgonen, äter frukost och säger hej till mina kollegor. Sedan blir det att jag sitter och knappar en hel del siffror på datorn. Det ser relativt likadant ut varje dag, man har sina rutiner och deadlines som ska hållas.

Vad är det roligaste med att jobba som redovisningsassistent?
Jag tycker ju själva ekonomibiten är rolig i sig! Men sedan har vi ett så bra team, vi jobbar nära varandra och har ett bra samarbete. Det gör det såklart ännu bättre och roligare!

Vilken är din favorit av PriceRunners produktkategorier?

Oj, den var svår! Men det måste nog vara något inom hudvård. Jag köper det mesta online och hudvård kan vara det som förändras prismässigt och då vill jag veta att jag får den bästa dealen. 

Vad är det bästa med att jobba på PriceRunner?
Trots att företaget har växt mycket på så kort tid så tycker jag att det är en härlig stämning och bra sammanhållning på kontoret. Det finns tydliga mål om vart företaget ska och det känns som att alla har en tydlig roll att spela för att nå det målet. Sedan ska man självklart ha kul på vägen och det tycker jag att vi har! 

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är ganska aktiv i min handbollsförening, så jag spenderar en del tid i handbollshallen. Handbollen är min passion i livet, det är viktigt för mig att ha någonting utanför jobbet.

”Här jobbar man med smarta, ödmjuka människor som alla vill framåt”

Thomas, Kategorispecialist

Namn: Thomas
Roll: Kategorispecialist, Ljud och Bild
Avdelning: Operations

Hur startade din resa på Pricerunner?
Jag började jobba här 2016. Vad som fångade mitt intresse från första början var en väldigt lökig annons från en extern rekryteringsfirma där det stod ”Vill du jobba med ditt intresse?”. Man blir ju alltid lovad så mycket i annonser men jag tänkte ändå att jag ville kolla in det. Jag tycker hi-fi är väldigt roligt och gillar musik och film så jag hade det i åtanke när jag gick på intervjun.

Berätta lite om vad din roll innebär!
Jag ansvarar för kategorin ljud och bild och bestämmer vilka filter, information och så vidare som ska synas inom de kategorierna. Vi styr vilka attribut och funktioner som varje produkt ska ha, så om en ny produkt släpps på marknaden med nya funktioner då kanske vi behöver addera fler filter till kategorin. Det handlar också om att veta vad användarna söker på så att vi kan optimera kategorin efter deras behov.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?
Jag brukar börja med att stämma av hur dagen ser ut med mina gruppledare i Indien. Sedan har jag olika kategorier som jag sitter och grottar ner mig i djupare och lär mig mer om. Jag kollar vilka specar som finns hos tillverkaren, vilka specar som återförsäljare och butiker använder och ger även själv relativ information till våra användare via filter och informationstexter.

Vad är det roligaste med att jobba som Kategorispecialist?
Jag har ett stort intresse för ljud och bild så det är nog att jag får gräva ner mig i det jag tycker är roligt. Jag tycker också om att jag får möjlighet att hjälpa mindre lokala butiker runt om i landet att synas bättre och våra användare att hitta vad de vill ha genom filter, texter och så vidare. 

Vilken är din favorit bland produktkategorierna?
Jag lyssnar på musik flera timmar per dag och tycker att hörlurar ger den bästa lyssnarupplevelsen. Men jag är väldigt svag för ett par riktigt bra och fina högtalare, det är den sista länken i kedjan som sätter ljudstandarden. Sedan händer det mycket inom mediaspelare och TV-apparater som också är spännande!

Vad är unikt med att jobba på just PriceRunner?
Det som är väldigt bra är att vi har otroligt högt i tak och en kreativ stämning där idéer uppmuntras. Här jobbar man med smarta, ödmjuka människor som alla vill framåt. Det bara bubblar av engagemang, det är härligt!

Vad gör du när du inte jobbar?
Då hänger jag med min familj! Det blir mycket bygga lego, läsa böcker och vara ute i naturen. Naturligtvis blir det musik och film också.

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor